просп. Валерія Лобановського, 4Б Київ 03037

E-mail: international@freedom-and-rights.org

Ми вже знаємо, що права людини - це невід'ємні права, якими володіє кожна людина. Але як нам скористатися цими правами? Де знайти підтвердження того, що вони офіційно визнані державами? І як ці права реалізуються?

Права людини в межах країни

Врешті-решт, захист прав людини – це найнадійніший механізм на національному рівні.

Зрозуміло, що, врешті-решт, захист прав людини та домовленості, які укладаються для захисту цих прав, найбільшою мірою залежать від розробок та механізмів на національному рівні. Закони, політики, процедури і механізми, які існують на національному рівні, є ключовими для здійснення прав людини в кожній країні. Тому дуже важливо зробити права людини компонентом національних конституційних і правових систем, навчати чиновників органів юстиції застосуванню стандартів в області прав людини, а також забезпечити накладання санкцій за порушення прав людини. Національні стандарти мають пряміший вплив, а національні процедури доступніші за процедури на регіональному та міжнародному рівнях. Як зауважила Елеонора Рузвельт:

«То де ж, зрештою, беруть початок загальні права людини? У невеликих містах, біля будинку – такі близькі і такі малі, що їх не роздивитися на жодній карті світу. Проте вони
є світом окремої людини: її рідний район; школа або коледж, де вона вчиться; завод, ферма або офіс, де вона працює. Такі місця, де кожен чоловік, жінка і дитина прагнуть рівного правосуддя, рівних можливостей, рівної гідності без будь-якої дискримінації. За винятком, коли ці права мають значення тут, вони майже не мають значення будь-де».2

Таким чином, обов'язок держави – поважати, заохочувати, захищати і здійснювати права, є первинним, а обов'язок регіональних або міжнародних трибуналів – вторинний, який вступає до гри, в основному, тоді, коли держава свідомо чи послідовно порушує права. Нам усім відомі приклади того, як звернення до регіональних і міжнародних механізмів стала необхідним для підтвердження того, що порушення відбуваються на національному рівні. Регіональні та міжнародні інтерес або допомога можуть стати поштовхом до забезпечення прав на внутрішньому ринку, але це здійснюється лише після вичерпання всі внутрішніх засобів. Саме з цієї причини ми присвячуємо решту цього розділу саме цьому сценарію. Які ж засоби можна задіяти там, де внутрішні системи були не в змозі забезпечити адекватний захист для здійснення прав людини?

26.05.2018

Залиште свій коментар

+3(095)585-50-00
+380932708495
+380931271599
international@freedom-and-rights.org
просп. Валерія Лобановського, 4Б Київ 03037
пон - п'ят 8:00 - 17:00
віхідний: субота неділя
© все права защищены 2017 г